Honlap elérhetősége: https://fizetes.im.gov.hu

Fizetés menete
A kezdőoldalon lévő tájékoztató tartalmazza a fizetés egyes lépéseire vonatkozó tudnivalókat, az egyes lépések közötti navigációt a tájékoztató mellett elhelyezett nyíl szolgálja.

A fizetés a „Fizetés” menüpontra történő kattintással kezdhető meg. Újdonság, hogy az elektronikus fizetés használatával lehetőség van több fizetési tétel egyszeri tranzakcióval történő kiegyenlítésére (kosár funkció), így a „Tételek rögzítése”-t követően további befizetések rögzíthetőek. Természetesen a befizetésekről szóló igazolások minden egyes tétel esetén külön kerülnek kiállításra, ily módon az egyes ügyekhez a fizetési ígérvények külön-külön csatolhatóak.

A szükséges adatok megadását követően az oldal átirányít az OTP Bank Nyrt. internetes fizetési oldalára, ahol lehetőség van a befizetésről szóló tájékoztató kinyomtatására, lementésére. A sikeres fizetést követően a rendszer előállítja a digitálisan aláírt '.x132' kiterjesztésű állományt, amely visszatérve a fizetési portál oldalára azonnal letölthetővé válik.
(Mindezen túl e-mailben is megküldésre kerülnek a fizetéssel kapcsolatos adatok, fizetési ígérvény(ek) elérésének linkje, ezért nagyon fontos, hogy a fizetés megkezdésekor létező és pontos e-mail cím kerüljön megadásra.)

Fizetési ígérvény csatolása
Az eljárási illeték és a közzétételi költségtérítés megfizetését igazoló fizetési ígérvényt a bejegyzési (változásbejegyzési) kérelemhez kell mellékelni, ehhez legalább az e-Szignó 3.3.1.13 verziója szükséges.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a MOKKA programban a fizetési ígérvények nem csatolhatóak be.

Fizetési ígérvény ellenőrzése
„Ígérvény ellenőrzése” menüpontban a „Tallózás” gombbal ki kell választani a lementett '.x132' kiterjesztésű fájlt, majd a reCAPTCHA kód megadását követően, „Ellenőrzés” gombra kattintva megjelenik a fizetési ígérvény hitelességére vonatkozó tájékoztatás, illetve a befizetés adatai.